2008-11-13 16:32:46• hírek • Szatmar.ro

Románia Eb-t rendezne

Románia Bulgáriával pályázna a 2020-as Európa-bajnokság rendezéséért.

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke Szófiát és Bukarestet érintő körútja első állomásán Boriszlav Mihailov, a Bolgár Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, hogy országa pályázik majd a 2020-as Európa-bajnokság rendezési jogáért. Ám ezt nem egyedül tenné, hanem Romániával karöltve. Román részről hivatalos állásfoglalás még nincs az ügyben, de Platini csütörtökön Bukarestbe érkezett, hogy megtekintse a Nemzeti Stadion építkezését.

Michel Platini Szófiában azt is kijelentette, hogy Lengyelország és Ukrajna vagy közösen rendezi meg a 2012-es kontinensviadalt, vagy sehogy. A sportdiplomata ezzel arra a hírre reagált, mely szerint Ukrajnában több helyütt leálltak az amúgy sem a legjobb helyzetben lévő előkészületek. Grzegors Lato, a Lengyel Labdarúgó Szövetség újonnan megválasztott elnöke korábban kijelentette, számításba veszi azt az eshetőséget, hogy Németországgal pótolhatná az egykori szovjet utódállamot.

Ez az eshetőség tehát mindenképp esik. Amennyiben Lengyelország vagy Ukrajna nem képes teljesíteni az elvárásokat, akkor az UEFA-nak más házigazdát kell keresnie.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: